Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hänryckningens tid

när tryggheten slitits ur bröstet
och kärleken har brunnit bort
ställs så kravet på skuggan
att livet skall återgå fort

när döden ett ögonblick vänder
sin blick åt ett annat håll
förväntas ett krossat hjärta
att axla normalhetens roll

att räta på ryggen är hopplöst
när ryggradens stadga försvunnit
så krökt lär du nu få vandra
bestyra allt det ni ej hunnit

men var bara lagom och tapper
så inte balansen störs
för runt dig finns många experter
som vet hur ditt liv bäst förs

och den som hjälper att bära
är tystlåten mitt i allt bruset
där tröttheten fjättrar vid marken
sig iskylan sprider i huset

så sakna den hand som skall leda
för döden känns ej längre svår
och livet kan kvitta för resten
det är så kallt denna vår




Fri vers av Cinemiracle
Läst 530 gånger
Publicerad 2006-06-04 12:40



Bookmark and Share


    Anna.NA
Ibland kan det verka som om det inte skulle göra något,...att man skiter i allt,...så tänker man efter och inser...jag är förälder med ansvar....fan också, jag måste uppleva detta,...jag måste faktiskt vara kvar...

Du bär på mycket livserfarenhet. Ta hand om dig.
2006-06-24

  rebecca d VIP
han är tyst men han är där....
normalt blir livet inte...än på länge...och vad är normalt?
kall vår inuti och utanpå..
2006-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle