Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2015-10-26 ... till S


Vill ta dig på bar gärning...

 

Jag kan peka ut din adress
Kortfattat
I Vintergatans Hotell
Där mina drömmar checkar in varje kväll
Karlavagnen på din arm
Men jag försöker uppskatta
Var stjärnan faller
Rymma avstånd
Räkna skäl
Se om du är riktigt hemma i dig själv
Om ditt rum är släckt, eller tänt?
Om dina ögon tindrar lika klart?
Om du har ditt fönster mot mitt, på glänt?

 

Saluhallen i ditt kvarter
Och utsikten över Nybrokviken
Vill jag promenera vid
Hinna ifatt dig i tankar
PW underbar himmel
Avsluta din runda
En joggingtur
Med min spa-kur och skön-het-S...shhhhh-behandling
På din nakna hud
 

Jag vill ta dig på bar gärning!
Ropa: "Upp med händerna!
Och ner med...allt du äger"
Så du står där
Generad  i den vita morgonrocken
Eller i rufs
Precis så som du är
När du vaknar
Med ditt humör
Utan morgonkaffet
Påväg till jobbet utan frukost
Eller utan att ha druckit från favvomuggen
Viska norska snuskiga ord
Du snappat upp på diverse resor
Och jag just upptäcker
Vart mina känslor vill åka
Hamna på villovägar
Språka Me dig!


Jag vill ta dig på bar gärning
Kliva in i ditt revir
Där du känner dig hemma
Men står obekväm inför alla andra
Utan förvarning
Hinner lägga håret till rätta
Städa undan alla pinsamheter
Och allt annat du inte hunnit uträtta
Som din familj och syskon
Hade lagt på bordet
Blotta hela din härlighet i mina armar
På golvet

 

 

Jag kanske bara klampar in
Men dina läppar säger en sak
Och mer än "Hej"
Och dina ögon
Avslöjar inbrottet 
Som pågår

 

Min nyfikenhet rör sig i dina kretsar
Vill bejaka lusten fullt ut
Men än så länge
Håller jag mig på lagom avstånd
Och må hända halvhjärtat


Från att låta känslorna komma i kläm

 

Så på måfå Eller ren slentrian
Jag vill göra mig hemmastad hos dig
Tydligt markerar var jag står
Att du är guld värd
Och jag är kanske helt ute och cyklar

 

Men Du finns i mitt hjärta
likväl

 

Oavsett




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-25 09:47



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Kan bara bli avundsjuk när man träffar på de som leker med ord och begrepp!
Vänder och vrider och fogar in på ett nytt sätt som bryter de vanliga ordföljdernas raka linjer och former!

Vågar inte ens tjuvkika på mina egna texter just nu!
Som gjort för att vara tvungen att ta en time-out och leka mera ;)

Vackert,tankfullt och inspirerande!

2018-02-25

    ej medlem längre
Sensuellt och lekfullt!
2018-02-25

  Peter Olausson VIP
Härligt uttryckt längtan!
2018-02-25

    ej medlem längre
Roligt och fyndigt associerande kärleksbrev!
2018-02-25

  Tomas Karlsson VIP
Vackert!
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP