Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2018-04-08


Du är elektrisk

 

Vi sträckte upp armarna
Bländade av 60 WATT

 

Och så sa du det...
Förmodligen,
Det första ordet som du lärde dig
Förutom mamma och pappa

 

 

"L A M P A"

 

 

Smakade på ordet
Formade munnen som ekvatorn
Runt ekvationen i rummet

 

Mamma sa allt möjligt
Synonymt med "att stirra sanningen i vitögat
och bli stångad av blixten på samma gång"
Pappa: "App  app  appp   pa  pa   Aja baja låt bli!"

 

 

Vi lärde oss liksom att hålla oss borta från el-uttag
Med 230 kilovolt
Och vi lärde oss att ljuset är inget man kan ta på
Utan att bränna sig

 

 

Hur kunde nåt vi inte nådde upp till
Inte fick röra
Locka så himla mycket

 

 

 

Den lågan har liksom inte släckts

 

 

Ännu




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-09 17:18



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Lampa, ja så är det, magiskt
2018-05-09

    Sefarge VIP
Tänt vare här?
;}
2018-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Are Friends Electric?

https://www.youtube.com/watch?v=zs-eFRbgn6M

2018-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP