Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Nina


hon som gått förbi

jag sökte dig igår vid floden
där vattnet är högröstat och modigt
där rödhake rödbröst stoltserar på knoppkvist
där rävarna kikar från underjorden mellan tuvor

jag sökte dig med lockande sånger,
med viskande böner om systerskap
med ett hjärta som gått ut ur det dunkla

men endast tystnaden rullade in
under månen,
över svartjorden

om jag var i moder sveas famn;
smörblommegul och blåklintsblå,
skulle du svara mig då
kan du höra mig bättre där

jag skulle så gärna vilja kunna sträcka mig
på tå, som gigantisk, med armar mot himlen
utmäta en gräns för allt mörker,
hålla din skymning på avstånd

men något säger mig att även om jag kunde
så är den dagen passerad;

morgonen är inte längre morgon,
natten har bara börjat men är samtidigt förbi,

och dina ljusa ögon är öppna nu
mot marker av ett helt annat slag




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 803 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2018-04-10 09:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så jävla bra diktat! Lysande!!!
2021-09-30

    Jag är fan större än Sartre VIP
Snyggt skrivet. Slutraderna är lysande!
2021-05-16

  Stisse
Lysande poesi. Inspirerar mig att fortsätta skriva. Slutet är bara så sanslöst bra det ger hopp.
2018-04-15

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker och betagande dikt
att djupandas till och inspireras av...!
Att hålla mörkret på avstånd...

"om jag var i moder sveas famn;
smörblommegul och blåklintsblå,
skulle du svara mig då
kan du höra mig bättre där"
2018-04-13

    tehdog
borrar igenom och spränger. värdigt och fint och kärlek till dig
2018-04-11

    ej medlem längre
Så vansinnigt vacker så det gör ont.
2018-04-10

    ej medlem längre
En text som fångar mig från första strofen med sina böljande ö-ljud. Det vackraste jag läst på länge!
2018-04-10

  kerstin skriver VIP
du skriver så bedövande vackert <3 - jag tror orden når henne
2018-04-10

  Lilla My* VIP
Så berörande och vackraste!

"jag skulle så gärna vilja kunna sträcka mig på tå,
som gigantisk, med armar mot himlen
utmäta en gräns för allt mörker,
hålla din skymning på avstånd"

Vi gör det tillsammans nu! <3
2018-04-10

  catharina.jerbo VIP
vi väntar. dina ord leder genom mörker, fram till hoppet. tack. <3
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon