Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTENS UPPGIFT

 

Dikt är av vikt

inte endast för den med gikt

eller har en betungande plikt

Dikt kan ge skikt

ur en verklighet, ett tvärsnitt

som delar smärtan från gikt,

silar sanden som i en sikt

kvar blir endast guldkornen!

 

dikt blir en ljuspelare

liksom verklighetsbandspelare

 

fångar in som i en väv ord- föreningar

sedan bildas det förtätade meningar 

små eller stora uttag kan sedan göras

låta sig som läsare dras med och hänföras

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-04-18 11:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dras med glädje in i detta diktarim likt tejpen i sitt lim.
Förförs i vikten för de som med ord fullföljer dikten

Tack
2018-04-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om diktens betydelse!
2018-04-18

    Sefarge VIP
Som solljus i mörk
Frysen tillvaro!
:}
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP