Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


hallelujah

 

Sakta oss. Låt isen smälta innan vi doppar tårna vid strandkanten. Innan vi snarar solgäddorna. Och innan vi rusar till. Sakta oss. Jag lämnas efter. Stilla. Säg, vad är saknad. Säg mig, när är sorg inte längre legitim saknad. Jag vill sakta mig. Och säg mig, vad är kärlek. Vad är behov av närhet, samhörighet och ro. Så säg mig, när lämnar själen kroppen. I allt detta är jag kropp. Jag är själ.

Stilla. Låt mig lägga min hand under din hand. Luta mig mot. Somna vaggad.

Sakta oss. Tiden är mot mig. Jag behöver tid som du inte har. I samma andetag jäktar jag. Kom intill. Bjud mig närhet. Blotta dig. Lägg ditt hjärta i min hand. Smaka sältan.

Jag sköljer ansiktet innan bönen. Ta emot min sorg, vårda min själ och bjud mig dagen som du finner.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-11 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En så vacker och känslosam bön om att sakta kroppens längtan, tidens gång, att få minska frånvaron och känna hjärta mot hjärta, att låta sig renas av sorg och ödmjukt invänta dagen, att ömsint överlämna sig. Tycker symbiosen av jord och metafysisk.
2018-05-13

  Janina Kaminska
Mångbottnad text som väcker tankar. Så ska poesi vara, vidga vår kännandes gränser, leka med vår fantasi.
2018-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
- begär att sakta in
kropp och själ
sorg och andetag

en önskan att närvara till fullo
och att ha partnern med sig i dagen

- tycker om!
2018-05-11

  Nils-Robert
Varma sinnliga rader om livet, om kärleken.
2018-05-11

  Larz Gustafsson VIP
"Somna vaggad". Underbart!
Jag ber ofta den bönen innan jag somnar: "Fader, du som är fridens Gud, Herren min frid och Fridsfursten - vagga mig in i fridfull sömn..."
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP