Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


som ändå målar månestrimmor

 

Jag fäster en skärva av månen på huden och sträcker händerna ut i försoning. En dag där landet formas efter kartan jag ritar ny. Det finns ingen tröst. Det finns ingen lindring. Det kommer stunder och jag ser dem på avstånd. Att i sargad vemod leta skärvorna från krossad kristall. Jag lägger dem vid månens strimma.

Och aldrig var jag den. Alltid var jag den. Så enfaldig. Så naket stum. Och ändå väljer jag att vara.

Du fäster en måne ny vid varje vaken timme. Och är du då så mycket vackrare i ditt utryck. Så oändligt starkare. Så naket längtande som ingen vet. Och; hur lever du dina nätter, hur går du genom dina strider och hur fyller du ditt hjärtas tomrum.

Och aldrig var jag den.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-15 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har inte riktigt hunnit med internet och dess leverne på sistone, jag läser dig nyss nerbäddad innan jag ställer klockan och släcker lampan. Det är när hjärtat brister man får samla ihop skärvorna, det är så enkelt att säga men en hel vetenskap att göra. Kramar.
2018-05-21

    ej medlem längre
Du målar månar som smeker både hjärta och själ. Tack för ännu en mycket begåvad, känsloladdad och vacker text!
2018-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
även om jag inläser vemod i texten här så känner jag att den som kan måla månestrimmor och rita ny karta har mycket att fylla hjärtat med!
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP