Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


nattliga bad och en märkt själ

 

det blänker över den grönsvarta ytan. jag lägger min tillit där. helt osorterat, irrationellt men ändå så strategiskt. den som tar sig genom får stanna. genom nattliga nakna bad, näckrosstjälkar och abborrar som smeker vaden. i detta rike är jag kung. om du klarar testet får du vara min drottning.

jag låter det vara och jag låter mig vara. det finns inga mirakel och ändå väntar jag. du öppnade min kropp och nu finns det ingen återvändo. själen följer och skapar sitt eget universum. vilken stjärna vill du vara.

ett mygg surrar runt min hals och jag tänker på dina händer.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-07-29 00:14



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag gillar verkligen den första strofen. Slutraden bryter stämningen och får mig att tänka på en människa som vill slå ihjäl en mygga. Men det kanske är meningen?
2018-08-03

    ej medlem längre
Vissa människor når bara lite extra längre in. Som dina ord. Någonstans där mellan styrkan och sårbarheten bor en längtan som är rak och äkta, som berör.
2018-07-30

  Blomma-Stjärna VIP
jag känner en kraft stiga "genom nattliga nakna bad, näckrosstjälkar och aborrar som smeker vaden - intressant att diktarjaget här är kung och den som tar sig genom får vara hennes drottning!

kärleken och längtan skapar sitt eget universum

suggestivt naturnära
2018-07-29

    Sefarge VIP
Insiktsfullt skrivet!
Alla bär vi vårt rike
Där vi dompterar
med oss själva
och andra?

2018-07-29

  Nanna X
vackert, ömsint och smärtsamt
2018-07-29

  Elaine.S VIP
Finns mycket styrka mellan varje rad som en understundom låter ett visst mått av längtan ta plats. Ingen naiv och rosaskimrande längtan utan en sån där äkta som ser vad den ser och ändå tillåter sig att hoppas.
Orden bjuder in just den där människan som måste veta vad den vill.
Slutet läser jag dubbelt och sånt gillar jag.
Läser och gillar och känner igen något hos mig själv som jag ännu inte kan greppa.
2018-07-29

  Nils-Robert
Vackra kärleksfulla rader till någon som är/blir så viktig i livet.
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP