Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varken förnekar eller erkänner känslan


Fågelvägen - var hamnar jag?

 

 

Jag önskar du var här
Under täcket och smekte mina läppar
Med din amorbåge i högsta hugg
Som att de behövde komma
till varmare breddgrader ögonaböj
Som att de behövde smutta vinet där du är
Sitta på bryggorna
Simma i poolen
Äta grillat 

 

 

 

Hade jag haft en biljett till dina armar
Hade jag checkat in
med all min vikt
10 kilo i handbagaget
Och allt eller inget att förtulla 

 

 

Nåväl fågelvägen
kanske du inte är
lika långt bort
från där jag ligger nu
Stockholm, 

 

 


Om jag ljuger lite till för mig själv
Reste du aldrig från Arlanda till Faro
med SAS i lördags ...
Du stannade och sov över
På min huvudkudde och sträcker ut dina
lår mot mina ben

 

 

 

Spelar du inte på greenen nu
Du är min hole-in-one anyway
Plaskar du inte i med brunbrända ben
Och äter middag ute tidigast kl 19.30
En timma efter i tiden
Från mig

 

 

 

Jag kan underhålla mig själv
Jo då, det är inga problem
Träna innebandy, thaiboxning
Fika på stan
Klubba på lördag
Men du så mycket mer än vad
Nån dj nånsin kan spela för att
Få mig att skaka på rumpan

 

 

Fågelvägen är du där - DÄR
Jag är ingen örn
Som slipper SL:s tidtabell
Eller kan ringa en UBER
Om mina vingar ej längre bär

 

 

Och mitt universum har aldrig brytt sig lika mycket
Om sjömil
Eller lika lite om flygskatt
Biltull och bensin

 

Som nu

 

 

Jag ligger och ruvar på det
Fågelvägen är den enda vägen
Jag INTE kan ta

 

 

 

Rent fysiskt 

 

 

 

Men hypotetiskt inte helt omöjligt
Att bara kasta sig ut...?
Slå volter på sig själv för fatta din akrobatik
Eller vad säger du?
(Vem är egentligen mest våghalsig)

 En:

 

Blåmes
Vitstrupig fnittertrast
Krokodilväktare
Rapphöna
Eldstjärt
Skrattmås

 

 

 Eller "Sparven från....Sthlm"




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-28 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP