Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att glömma dig

 

 

Jag har glömt dig på bussen
Som nåt som ramlade ur fickan
När jag sprang till tunnelbanan
Från Slussen-terminalen

 

 

i ren inbillning att det funkar så

 

 

Jag har glömt dig
När jag stått inne på ICA eller COOP
Bland bakpulver och vetemjöl
Grädde och mjölk
Tänkt att nu ska jag glömma dig
Nu är rätt tillfälle att stå utan en ingrediens
till sockerkakan
och hoppas på det bästa
Som en vara jag missar att lägga
upp på rullbandet i kassan

 

 

Till vilket pris kan jag förlora dig?

 

 

Tänk om det vore så lätt
Som på sociala medier
Göra en emoji i ren slentrian
På nåns status
Som en knapp på telefonen
Nånstans där i menyn
Eller en app

 

En app för att råka förlägga sina känslor
Ja, en app för att glömma dig
och utan nån enda livlina som iCloud
eller tillgång till nytt lösenord
just in case
ja,

 

 

Kan teknikens under hjälpa mig, tro?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-29 12:21



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Det tar sin tid att glömma
och att drömma
det hjälper inte alls
vrålar alla brustna hjärtan
för full hals
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP