Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En liten tanke om vår kraft i oss som är den skapande och kreativa utmynnar ur överskottsenergin ... En ide om hur denna utan ett forum eller medium sakta kommer vändas till något kanske destruktivt eller förinta lusten till skapandet, uppfinningsrikedom


Kreativitet eller överskottsenergi vad av det kan det bli?

 

jag enskilt i mig för mig

använder mitt överskott 

av min inneboende energi

till något som något kan bli

 

kreativiteten utan energi

undrar vad det då kan bli

 

så dräpande kan kraften vara

att den mig helt kan förtaga

kasta mig ned om avsaknaden av

det medium som tjänar konsten 

tas ifrån mig eller fattas mig...

 

utan forum papper penna ingen läsare

utan pensel färg och duk inga konstverk

utan några verk helt verkningslöst det bli

utan instrument aldrig kan jag då ta ton

 

om jag har den där kraften redo i allt

men ingen kanal att få utlopp för den i

 

liksom att en kanot äga men sakna en vik

alltid står man då vid ett stormande hav

 

vad ska då bli av kraften då stigen bär ned

och de vingar man äger kräver höga höjder

att kasta sig ut ifrån för att kunna flyga fritt

att äga skor men inte ha några fötter att gå

 

vart gör man då av sig själv utan förutsättningar

en överskottsenergi som aldrig blir till kreativitet

den mynnar ut i ett inre missnöje och ett kaos 

där de förenade tu tvingas gå skilda vägar ju...

 

överskottsenergi utan någon stans att göra av den

och kreativiteten utan någon plats i världen för den

leder till flackande sökande efter ett alternativ ...

där något tycks ta uppfinningsrikedomen ifrån en

 

för det är så ohyggligt utmattande att omvandlas

till ett intet då ens skapande natur sakta falnar

vad som återstår då blir en tomhet utan gränser

den vita duken kommer aldrig att fyllas med något

 

det finns fotografer utan kamera

det finns sömmerskor utan symaskin

det finns väverskor utan tråd

vet ni varför?

 

de nåddes aldrig av sitt medium

det som de var födda till att äga

det sätt där deras uttryck vinner

där alla runt omkring kan fröjdas

 

lera till en krukmakare därför skänk

och hud till en hudlös uppfinn idag

skapa förutsättningar till allt det gott

som vår överskottsenergi kan uträtta

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-11 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP