Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns så mycket man ska jobba med, inom sig själv. För att tillslut framstå som utåtriktade och härliga människor, som bjuder all sin energi.


Bestig berget

Det är som ett tvång,
ett mörkt moln som
ständigt gör sig påmind.

Snart inser man att
personlighetsdragen
man utformat från början,
inte räcker till.

Alla fula färger ska bort,
och de färger som sedan
finns kvar ska bli större
och ännu starkare.
Vad jag själv tycker
om min tillvalda mall
är inte längre så viktigt.
Så länge jag syns,
äger allt jag ser,
då har jag nått toppen.

Ett berg man plötsligt
fått order om att bestiga,
samhället kommer att ge mig
en applåd om jag antar
utmaningen.

Det låter ju lockande för all
del...
Men tänk om vi fick applåder
genom att bara va oss själva?




Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 805 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2018-09-19 13:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det låter självklart, det låter vettigt men är för många otänkbart - för de ser inte sig själva utan bara allt annat.
2018-10-06

  Iréne S Räisänen VIP
Tänkvärt!
2018-10-02

  Sommarnattsljus
Snygg text! Jag tror att jag förstår innebörden - alla självhjälpsböcker, allt smink, all motion, all smalmat... Allt för att bli lyckade, som texten säger. Men det finns också en poäng i det där med att jobba för att plocka fram sitt allra finaste (inre). Då handlar det om att våga vara så strålande som vi faktiskt är - innerst inne. Annars håller jag med textjaget. Bra skrivet!
2018-09-28

  SatansSon VIP
den hära var bra krimskramsan.
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP