Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pyramid . glöda i mitten


Pyramider

 

ögon rinner mot rödsprucken sol
och pyramider


Jerusalems konung fäster
Ariadnes tråd runt min vänstra handled
Minotaurus ögon lyser


ljuset bryts i luft,  väcker vågor
över hav

den åttarmade bläckfisken med
papegojnäbb biter runt min högra
och jag hör Poseidons skratt


klippor, block och kisel
sönderfaller i historiens fyra element
under stenen skimrar
pärlemo och myrra

tjuren, pojken, flickan och gudars
tävlan sprids ut i världshaven

under natthimlens sista stjärna

i saknaden av
498 kilometer ökensand




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1149 gånger
Publicerad 2006-06-13 14:34



Bookmark and Share


  johan sandén
Vilka är historiens 4ra element?
TDL
J.
2006-06-30

  johan sandén
Historiens fyra elemen! Mmmm mumma!
2006-06-30

  Cattastropher
Tyckte om den här redan från dag 1, tills tusen års sandkorn
lade sig mellan våra drömmar.
älskar som den här orientmystiken , *alexandria kvartetten*
underbara passager,"ariadnes trådar", "tjuren, pojken flickan"..
.. njutning :-)
2006-06-27

  alfa VIP
Ett drama! O, vilket drama!

"Simpla" relationers förgänglighet framkastas och kombineras med det eviga kretsloppets beständighet.

Du tänker till. Det tycker jag är bra.

Jo, denna tilltalade mig.
Tack.
2006-06-15

  aftermath
vansinnigt drömsk som en hägring... landar texten i mitt ökenvarma kök!
2006-06-14

    Bodil Sandberg
Det är mäktigt det här...och jag älskar mäktiga dikter!!!!
2006-06-13

  Ms Lovecraft
Bäst idag:

i saknad av

498 kilometer ökensand.

Orkar inte motivera varför i saknad av solskyddsfaktor 498 efter 4 timmars utomhusarbete.
2006-06-13

  himlens hemlighet VIP
glöda i mitten...tror jag det betyder...ahhh...det visste du inte va?
jag gillar den här som fan...den är som en hel saga...berätta igen!
2006-06-13

  DanSan
*

Underbart Daniel!!!

så precis käns det!!

Så vackert min vän . . .

Klarar inte skriva något vettigare här !!!!

MVH Dan


*
2006-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP