Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandkornets historia

hon var en av de lite större stenarna
vackert sammansatt av olika material
både genomskinlig, svart och glimrande

livets vågor rullade henne
upp och ner på behovtrappans branta strand
likt en trädgårdsmästare som omsorgsfullt beskär
för att växten ska finna sin essens

där uppe där utsikten var öronbedövande vacker 
en mosaik av färger, där livets svärta endast anades som svarta konturer
där uppe kunde varats lätthet bli olidligt
när hennes tyngdpunkt visade sig ligga för ytligt

där nere, i ensamhetens mörka djup
prövades hennes slutsatser från tiden där uppe
höll de även här nere 
eller visade de få ljustrålar som trängde sig ända hit ner på en annan väg?

hon hade ännu fantomsmärtor efter stormen
stormen som slungade henne mot den hårda klippan
och fick henne att spricka längs kristallytans gräns

hon var två nu och separerad av ett avstånd
brottytorna passade fortfarande ihop
men hon visste
med tiden skulle likheten utplånas

hon var ännu en,
nej, hon var ännu två
av de lite större stenarna
men den omgivande sanden visade framtiden

inte sammansatta av olika material
utan mjukt slipade, homogena kristaller
alla av var sitt material

Hon undrade hur framtiden skulle levas
skulle hennes jag sakta bli mindre,
men mer centrerat, rent och välslipat

eller var den framtid som låg utstakad
en sammansatt närvaro av, inte ett,
utan tusen sandkorn essens
renodlat, mångfasetterat, motstridigt




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-27 09:40



Bookmark and Share


  Drömfångare
Jösses, vilken spännande text. Jag läste den med intresse. Av någon anledning skrämde den mig också. Kanske talade den ngt specifikt nom mig som jag ännu inte förstår.
2018-11-28

  ResenärGenomLivet VIP
Intressant berättelse som man kan tolka på olika sätt...
2018-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)