Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer det att göra mindre ont?

 

 

Jag skulle presentera mig själv
Som
Ett vrak
Om det rodde i hamn

 


Jag skulle tända en cigg
Om jag rökte för hålla nerverna
samman

 

 


Jag skulle sticka mig själv i armvecket
Om jag ville försvinna för stunden

 

 


Jag skulle misshandla mig själv
om jag orkade gå en rond
med min skugga

 

 

 

Jag kan vika pappersflygplan
av kritvita tårar, fluffiga minnen
och mitt DNA:s latitud 
Göra en looping med min hjärtfrekvens

 

 


"Tiden läker alla sår"
Kommer det att göra mindre ont?
att slita av plåstret
fortare än det var tänkt?

 

 

 

Kommer det att göra ondare
än det redan gör
att skilja sig från mängden
och gifta sig med sig själv?
Bara för att få älska förbehållslöst



 

Jag ska vända mitt ansikte
mot himlen
och be om att alla orden kraschar
nånstans på din soffa
att du samlar ihop min mening
med dina bara händer

 

 


och lägger dem noga utvalt
under huvudkudden

 

 

 

 


I ärlighetens namn

 

 

 

Skulle det göra mindre ont
att inte ljuga för sig själv

 

 

 

mer?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-05 15:58



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Åh men tack Henke! Det var en fin kommentar och att du tagit till dig värmer och lagt märke till att jag gärna vill att helheten finns med i texten :)
2018-11-07

  henke_r
Här har du fått ihop ett välkomponerat stycke med solitt innehåll och en ytterst tilltalande form. Allitterationen och metaforerna är byggstenar i en helhet som inte lämnar någon oberörd.
Bra!
2018-11-06

  Hon kallar sig poet VIP
Nä, jag tror inte heller saker gör mindre ont med tid eller sånt bull, man bara lär sig leva med saker och ting :)
2018-11-06

    ej medlem längre
Nej jag tror inte att det kommer göra mindre ont. Smärtdörren kommer alltid stå lite på glänt. Vi bara fortsätter leva. Försöker. Även när det inte finns någon som samlar vår mening i sina händer. Det är ändå något bra. Vill jag tro.
Din text är det!
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP