Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nådastöten

 

hon torkade alla fönster 
de som skulle bo i huset framöver 
hade garanterat bättre utsikter

tvättade hela garderoben
sorterade och skänkte
samtidigt som hon tänkte
sig andra i hennes kläder

skorna slängdes
så illa ville hon ingen

hon gick igenom alla papper
brände alla brev
lämnade bara sista lappen hon skrev

tog tillbaka examensringen
bytte den mot sin egen vigselring
stenhård
och helt förkrossad 

bergsingenjören som inte visste något 
om tillitens jordmån
bergfasta löften
om eroderade 
omplanterade hjärtan 
och ett öde skrivet i sten

hon omplacerade sina hundar 
som hon sa:
de hör hemma i himlen
och dit ska inte jag




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-12-05 00:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2018-12-06

  gunnnar nylund VIP
Ord och inga visor...ett farväl, bort mot det okända nya livet.

Bra vetja!


2018-12-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är helt fenomenal på att dikta porträtt i poetisk ton!
2018-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen, skrivet ett starkt och berörande porträtt!
2018-12-05

  Kungskobran VIP
Starkt
2018-12-05

  Nanna X
Anar ännu ett starkt släktporträtt, eller? Du är jättebra på att gestalta människoöden.
2018-12-05

  87383 Karlsson
Grundlöst vackert låter du sorgen beskriva sig själv.

Väldigt fin.

2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP