Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TONHUVUD

 

ljudet av en familj

sorlet på en fest

bland vännerna

 

ljudet av susande skog

farmors härliga skratt

lämnar mig aldrig...

 

som ett tonhuvud

spelar jag in allt

minns ljuden

 

Sandvikens såg spelades på av farbror Emil

farfar Georgs stämsång med farmor Irma

ljudet av spikande hammare vid bryggan

myggornas surr och myggaprayens befrielse

 

tonhuvudet spelar in och spelar upp

ljudet av segelduk i vindens framfart

vågornas kluckande mot båtskrovet

dunket från båtmotorn på träsnipan

 

vad vore ljud utan att kunna minnas dem?

de vore som förlist lycka ...

som ett förlupet eko av ett ögonblick

eller ska man kalla det ett borttappat örhänge

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-10 12:03



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Evergreens i alla dess former!
2019-01-11

  Respons VIP
Ljuden är viktiga referenser till alla minnen.
2019-01-11

    ej medlem längre
Fint skrivet. Ljud kan också väcka minnen av alla de slag. Tänk så fantastiska skapelser vi människor är.
2019-01-10

  Fulbergarn
Precis
Att "minnas sin inre röst" så avgörande för hur man går framåt
2019-01-10

  Solstrale VIP
Minnas sin inre röst...
2019-01-10

  Solstrale VIP
Att inte kunna minnas, ... , eller att något blockerar minnet så som ett trauma eller att ljudet av ett nu triggar ett trauma, då blir minnet av ljud något inte önskat... Kanske är glömska av ljud något nödvändigt då det är på rätt sätt, men när man glömmer sin identitet pga oförmåga att minnas sin i er röst? ...
2019-01-10

  Poeten Salvador VIP
Jag hör saker mer än ser de. Med tanke på dina fina bilder, både hör och ser du?
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP