Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i det mellanrum

 

När det röda brister finns där alltid ett stänk av blått. Och i varje tyngd som läggs till mitt samvete formas kroppen till en märla. Jag viker mig, jag viker mig och jag viker mig. För vad. För vem. För mig? Sa du då mitt namn i neon. Skrev jag raderna till dikten hon läste för dig när klockan slog fyra minuter innan det nya året skulle börja.

I det mellanrum. Han sa en gång att han inte kunde säga nej till mig. Jag svarade att frågan var om han kunde säga ja. Så står jag då själv i det mellanrum. Där väggarna är murade; 

När det röda brister finns där alltid ett stänk av blått.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-30 22:11



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En märla som samlat sig bär på kraft när den väntar, den vet vart den vill och den är på väg. Det finns något oerhört laddat i hela texten. Vill också framhålla den magnifika raden ”När det röda brister finns det alltid ett stänk av blått” Mycket fin poesi.
2019-02-01

  Stanley Rydell
Otroligt fint:
När det röda brister finns där alltid ett stänk av blått.
Återkommer
2019-01-31

  Lars Hedlin
Djup och full av sammanstrålning och beröringar
2019-01-31

    ej medlem längre
Om avstånd och närhet i en målande ordbild om längtan ("När det röda brister finns där alltid ett stänk av blått"). Blir alldeles lyrisk när jag läser något så fantastiskt bra som det här. Varje rad binds samman, varje ord och början är slutet och slutet en början.
2019-01-31

  Goraxy 89 Orion VIP
"När det röda brister finns där alltid ett stänk av blått."

Stilistiskt hör den nog till de bästa jag läst "någonsin" - (Kanske?) - Mycket STARKT iaf...! Har nog missat mycket av vad du skrivit sen sist - Men har inte ofta ork att vara på poesisajter mer. Skriver mest för min egen skull, inte för att få kommentarer och gillanden !



2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP