Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köpa kärlek


Jag köper din närhet och din åtrå,
med mina vackert vikta sedlar.

Jag säljer mig billigt till dig,
du som kallas för passion
som ofta förväxlas med kärlek.

Jag blundar och låtsas att
det är på riktigt och vaknar
med ångest och förvirring.

Men jag fortsätter att betala
dig, med mina vackert
ihopvikta sedlar och skinande mynt.

Du ger mig ingenting gratis.




Fri vers av JMR
Läst 623 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-06-20 09:57



Bookmark and Share


  Arowana
Jag fattar ingenting. Köper? Kärlek? Om dikten handlar om att den ene tar och den andre ger, då är jag med.
2006-06-20

  Fredrik Stillesjö
Hej JMR!

Dilemmat du tar upp här har jag också funderat mycket kring. I denna dikt har du poetat bra om detta! Hälsar Fredrik
2006-06-20
  > Nästa text
< Föregående

JMR
JMR