Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomsslag

Det finns en sanning i stunden
Bakom alla grumliga fotografin
Under broarna över avgrunden
Skvalpar fulöl och stulet rödvin

Det finns en lögn i alla gömda minnen
Av de där ungdomens glada dagar
Som en förkalkning av våra sinnen
Där dåtiden är det som man jagar

Det finns ett andetag bakom orden
Som vi viskade på krogens toalett
Bland alla utspillda tankar på jorden
Fann vi de ögonblick som ingen sett

Det finns den framtid som vi är värda
Den hisnande kärlek och fasta plats
Ett ljus bland allt det fruktansvärda
En sång av det vi lovat men aldrig sagt




Bunden vers (Rim) av Sofiapoema
Läst 157 gånger
Publicerad 2019-02-20 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema