Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En svensk trigger

Jag ska vakna direkt när huvudet sprängs
Jag ska svälja även om det smakar beskt
Jag ska andas långsamt djupt ur magen
Jag ska vara skoningslös och oförstörbar
Jag ska sitta helt stilla och skaka
Jag ska ställa tillbaka varje tanke på sin särskilda plats
Jag ska ut ur min kropp och piska
Jag ska använda taggtråd och skura bort all emalj
Jag ska gå omkring med en krona av ljus
Jag ska dammsuga alla hörnen
Jag ska riva ner alla väggar
Jag ska fylla köket med hett vatten
Jag ska rycka mitt liv upp ur jorden
Jag ska ha ordning bland mina knivar
Jag ska spegla mig i min yxa
Jag ska klippa alltsammans i bitar
Jag ska höras i väggarna
Jag ska skölja mitt ansikte
Jag ska torka alla mina masker rena
Jag ska slå och slå
Jag ska spika fast händerna på väggen

Jag ska rensa bland mina fingrar
Jag ska tapetsera om huden
Jag ska sätta ihop alla delar
Jag ska borsta mina ögon
Jag ska vakna med ett ryck
Jag ska tapetsera om i vitt
Jag ska fila ner allt det skarpa
Jag ska brinna långsamt
Jag ska spika fast mig på en stol
Och plantera om mina anklar
det ska ansas och bryggas
hyvlas och svettas

och om inget ändå funkar
och tapeterna smälter
diskvattnet kokar över
och alla fåglar sjunger falskt
ska jag låsa dörren och gå därifrån utan hud




Fri vers av Sarajevo
Läst 503 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-30 01:09



Bookmark and Share


    Sarajevo
GÖTEBORG!
2011-05-01

  lodjuret/seglare VIP
Om nu Sverige verkligen är landet lagom, varför är det då inte beläget vid medelhavet?
2011-04-30

    Ken Cassel
Ja, det är klart att du ska!
:)

Mvh
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Sarajevo