Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Primtal

 

Dina koner
Dina cylindrar
och berömda kurvor
Cirkelns ekvation
Räta linjer och plan i rymden
Ljusets hastighet i dina armar

 

Din area och omkrets
Logaritmer

 

 

Kroppsspråk
Öga mot öga
Tand för tand

 

 

 

Jag har aldrig räknat 6 som det primära
Talet

 

 

Men om vi lyssnar på Pythagoras sats
Hör själva hur vi vaktar våra tungor
Om vi gör Liggande stolen
Rör oss i cirklar...
Istället för att försöka komma på rätsida
Kasta tärningen 90°
Och hitta döda vinkeln

 

Kommer vi bli den totala summan
Dividerat på två
Och för sådana rätvinkliga trianglar
finns det särskilda namn
som....man brukar använda...
för att benämna knytpunkten där sidorna
som är lika korta...möts

 

 

Kateter

 

eller kometer.....baby

 

 

 

där i rymden av oss själva möts vi....som vi ÄR




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-03-13 21:45



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sex är det enda talet som finns på riktigt
2019-04-04

    ej medlem längre
Wow hur kunde jag missa denna.. Vackert!
2019-04-03

    ej medlem längre
Den här texten är så otroligt charmig att man bara vill läsa den om och om igen. Om kärlek gick att förklara med matematik...
2019-03-14

  Stay Golden
What if a 6 turned out to be 9, and what if a Heart, Happened to love.
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP