Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Är du en morgonmänniska?

 

Så jag lutade mina varmare breddgrader
mot din andedräkt
Smekte dig vid ekvatorn och
frågade lite “out of the blue”:

 


Är du en nattuggla
eller alltid uppe med tuppen?

 


Vad jag EGENTLIGEN menade var,
törs jag väcka dig när
näktergalen håller låda utanför fönstret,
med berusade
läppar lura bakom din nacke och skugga
din ryggtavla med en touch av
Picassos fingrar?
Utan att du muttrar och smäller mig
som en mygga mot väggen?

 

 

Riskerar kuddkrig bryta ut
klockan halv sju på den heliga vilodagen
i lägenheten under ungkarlen
med djävulsk musik, mördarsniglar
och ilskna fötter?

 


Kräver du kaffe och frukost i sängen?
Är du pigg som en lärka
att älska på morgonkvisten?

 

 

Vad jag menar är, har du ett
morgonhumör jag bör känna till
som min egen ficka innan
vi åker till IKEA?
Kan vi bli en solskenshistoria med
konstpauser?
Att jorden roterar ju kring sin egen axel
och jag är beredd att vrida den ur led,
anpassa min dygnsrytm,
dansa efter din pipa medsols,
moona genom luftrummet
över Pakistan och Eeurooopa
till köket, för dig

 


Så du kan daska till mig
med dunder och brak
när du fått
tillräckligt med skönhetssömn

 


När Det blåser på månen
har vi nog båda


... jetlag     

 

 

 

(erkänn)




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-15 22:35



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sådant skiftar,men vissa delar brukar vara mer morgonpigga än andra kroppsdelar,hehe......
2019-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP