Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Alla är vackra när de är kära"

 

Tindrande ögon
Blossiga kinder
Skrattrynkor
och tilltufsad frisyr

 

 

Kritvita sneakers
Nyinköpt vårjacka
och väskan över axeln
Kepsen på huvudet
Shoppingrundan inom räckhåll
och löpbandet i ryggen
SATS-SOFO

 

 

Alla är vackra när de är kära
Med kyssäkta läppar
Nykära ögon
Och med en glass
och latte, lapandes solen


 

 

Men det kommer dagar
När gråten fastnar i halsen
När livet känns orättvist och hårt
Det kommer dagar
När IKEA-gör en arg
När tacosen känns torr
och tvättstugan grå

 

 

 

När man inte bryr sig om att fixa håret
Vilka kläder man har på sig
Det kommer finnas dagar när mascaran rinner
läppglansen smetas ut i väskan
En nagel går av
bägaren rinner över
och falska leenden
från ens egna kinder
leker Yatzy med känslorna



Så småningom kommer vi påminnas om
att allt det vackra har kryphål
att alla lyckliga dagar även har
PMS

 

 

Jag hoppas att vi hjälper varandra
Att se sanningen i vitögat

 

 

 

 

 

Men ändå aldrig slutar studera
var
regnbågen börjar
eller slutar

 

 

 

från en prickig filt




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-12 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP