Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När det förflutna springer ikapp en

 

 

Kanske rusar vårt förflutna plötsligt ikapp oss

 

 

En dag... på spåret

 

 

 

 

När du har vinden i ditt hår
och en maxpuls på 193
Blir du tävlingsinriktad
På att vinna tillbaka
Livet

 

 

 

Kanske rusar vårt förflutna plötsligt ikapp oss
Du har trots allt rört mig som aldrig förr
Fångat min vardag med kyssar i nacken
och skinknyp i köket

 

 


Du har känt mig åren
Jag lärde känna mig själv som bäst
Du har lärt mig dina erogena zoner
Du gillar när det rycker i min underläpp
innan jag ler
och fått mig att svamla extra högt
när du uttnyttjat min svagaste punkt
Min akillehäl har alltid varit Du
med
målmedvetenhet

 

 

Och kanske ser jag dig en vacker dag
i Kungsan
När körsbärsträden står i full blom
Kastar mig förtrollad ut
Och bygger luftslott igen
Vem vet...

 

 

Kanske har jag likt förbannat "svurit över dig"
Som du sa...
Men jag har också
Gjort det dyrt och heligt
under ed, och aldrig, aldrig nånsin
Missunnat dig att vinna mitt hjärta, baby

 

Jag har känt dig i mjölksyran i benen
eller när jag hyperventilerat
och gjort allt för komma i form

 

Vare sig det gäller konditions eller styrketräning
En snabb löprunda runt kvarteret
För att ladda batterierna, minska stress
Bristande energi eller motivation
regnskurar och huvudvärk
En enkel tumregel
Har alltid varit du, handgripligen



Kanske rusar vårt förflutna ikapp oss
När vi står där svettiga
Hulkande efter vattenflaskan

 

 

Vet du....vet du att
Jag har kämpat så hårt med att

 

 

 

orka hålla din takt




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-05-01 22:31



Bookmark and Share


  Sandstorm7777
Jag blir genast sugen på att skriva några rader igen när jag läser denna begåvade och flödande kvinna. Vilken takt vilken rytm. Som en sång som ett beat som öppnar livet.
2019-05-04

  Engel
Tempo och ton. Låt det gärna komma ikapp. Andas, ta in och bara var. Och framtiden kommer till dig.
2019-05-04

  BenGust VIP
Med din text på språng hålls
tillvaron igång. Luftigt anslag.
Och det förflutna kanske ränner
iväg och passerar oss en dag
bara för att sopa framtiden
av banan.


2019-05-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag hör Luuk fråga: "Vart är vi på väg?"
2019-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill inte att mitt förflutna ska springa ikapp mig. Men eftersom en del av det är så färgsprakande - som ett karnevalståg - är det ibland svårt att undgå.
Emellertid sträcker jag mig likt aposteln Paulus mot det som ligger framför mig.
2019-05-01

  Sturesdotter
Fin rytm som bär upp texten effektfullt.

Lägger till min egen tolkning och därför gillar jag den x-tra mkt. Tack.
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP