Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"sorgen och glädjen de vandra tillsamman" ekade i mitt huvud på slutet (Thomas Kingo, 1600-talet) liksom Brené Brown


Hypotesprövning

det gör inget om du tror att jag ljuger
om du menar att förlåtelse enbart är tomma ord
och tacksamhet en psykologisk boja
båda utan vetenskaplig grund

det behövs ingen fördold sanning
bakom simtagens utformning
eller löpstegens takt
för att de ska göra dina kropp väl

så innan livet för dig 
till sitt yttersta ultimatum
innan sorgen slutgiltigt kräver din uppmärksamhet
över allt du inte hann med

innan dess ber jag dig pröva hypotesen
att förlåtelse och tacksamhet
kan förändra ditt liv
Ja, innan dess ber jag dig pröva 

att be om förlåtelse
som om någon kunde förlåta dig allt
helt utan gräns
bortom rim och reson

att öva dig i vilsam tacksamhet
som om livet gett dig sin dyrbaraste gåva
att njuta här och nu
innan den en gång tas ifrån dig

och om denna övning
lockar sorgen till din dörr
be den komma in
som vore den din käraste vän

som om varje känsla du bär
äger sin rätt att existera
rätt att kräva sin plats
och din fulla uppmärksamhet

som om dövandet av en känsla,
en känsla du inte vill kännas vid,
samtidigt dövar alla andra
även de som ger ditt liv en mening




Fri vers av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 458 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-01 06:12



Bookmark and Share


  Marta
Så vackert och, hm, vill säga tryggt men vet att det också rör sig i motsatsen till just trygghet. Bra fångat!
2019-06-02

  ResenärGenomLivet VIP
Förlåtelse och tacksamhet är två ord med stor betydelse, både för den som ger och för den som får...stort djup i din fina dikt...
2019-06-01

  Ulf Carlsson VIP
En sådan förlåtelse finns!
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)