Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


ur fall

 

Jag behöll alla värdigheter efter det stora fallet. Sen. Sen höll jag i mig. Är det då man blir untouchable? Och genast kommer frågan om det är värt det. Men när ljuset är det ljust gråblått, rosa och ett stänk av silver och speglas i min sjö så vet jag inte om det längre spelar någon roll.

Grattis! Ännu en födelsedag där natten vakar mig genom. Drar det bästa ur mig och jag undrar om jag någonsin var född till annat än detta. Och när jag så sa att den som är född med kylan i nacken aldrig gör det enkelt, menade jag varje stavelse. Men visst är det ljuset jag längtar. Visst är det så.

Din mjuka tornedalsdialekt vindlar sig genom samtalet. Jag är nyfiken på dig.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-07-13 23:13



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text som ger upphov till många tankar. Tycker om den filosofiska tonen.
2019-07-14

  Respons VIP
Jag gillar metaforen ”född med kylan i nacken”.
2019-07-14

  Nils-Robert
En text som får tanken att röra sig i fler dimensioner.
2019-07-14

  Blomma-Stjärna VIP
jag läser texten som en uppgörelse med en förfluten kärlek och ett välkomnande till en ny - - -
fin!
2019-07-14

  lodjuret/seglare VIP
Läst och funderad på, o läst om igen och funderad på igen.
2019-07-13
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP