Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solglädje

solvärmen, blommorna, vännerna, mannen
och runt oss
hängmattorna i stadsparken
bryggor med träbänkar vid dammen
och ett nybyggt vattenfall

och att jag som bara kan svenska
får ta del av så mycket

modiga, solidariska människors kamp
i en stor del av världen

och alla dessa färgsammansättningar
mönster, rytmer, smaker, dofter
som kommer genom dessa mina vänner
som har varit med om andra saker än jag

och detta att vi ändå förstår varandra
kan leva oss in i varandras världar

- för det är samma värld

samma hopp

samma skaparkraft

samma lust till kärlek och glädje




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-30 00:44



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Kloka, fina, varma rader, så mycket solidaritet och hjärta i allt du skriver, så skönt att läsa.
2019-08-15

    Lena Söderkvist VIP
Delaktighet när den är som bäst. Att skapa tillsammans är underbart. Tack för fina rader.
2019-08-07

  Lars Hedlin
Mycket fint och bra!
2019-08-06

  Päronsplitt
Vackra bilder formas av glädje kärlek och gemenskap. Som att ett vackert pussel läggs till ett sammanhang, där olika människor passar ihop. Så fint!
2019-08-05

  Anya VIP
Så kloka ord. Tack för att jag får ta del av dem.
2019-08-04

  lila fjäderblomman VIP
Vi berikar varandra av våra världar!
2019-08-03

  Marita Ohlquist VIP
Tack, du kloka kvinna, för en underbar text!
2019-07-31

    Lena Staaf VIP
Vackert och sant! Önskar att alla kunde inse det.
2019-07-30

    ej medlem längre
Fina varma och mänskliga ord. Ord som inger hopp. Det behövs!
2019-07-30

  Rise Little One
Kärlek och glädje strålar ut från din fina text vännen!
2019-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP