Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagens reflextion

Dag - vad har du varit
vart har du farit
kommer du åter?

Dag - förlåt, jag vet
du föddes och du dog
unik!

och under din sol
fann jag en röd secondhandmatta
rullade in och släpades hem den på cykel
och lade ut den på vardagsrumsgolvet

under din sols nedgång
njöt min man och jag mat med vin
hos vår kära grannfamilj

och vi hann dryfta tidens politik
medelklassens krav och möjlighet
västvärldens miljötryck

sen tog du slut, dag
kvar och reflekterar över dig
är jag

för du försvann snabbare
än att jag hann med
att säga adjö!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-08 01:11



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
tycker om... ditt sätt lyfta fram din Dag
2019-09-13

  KattenKin VIP
Jättefin text med stillsam tacksam begrundan. De två verserna i början och de två i slutet ramar in mittpartiet så fint, gillar greppet.
2019-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en händelserik dag, väl värd att spara i långtidsminnet!
2019-09-09

  Respons VIP
En intressant variant på "alla dessa dagar som kom och gick - inte visste jag att det var livet".
Tur att du har kvar dina röda secondhandmatta och den här dikten som påminner att just den här dagen var speciell.
2019-09-09

  ULJO
Förundran över hu snabbt en dag rinner iväg
2019-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Du fångar dagens essens med dina ord. Mycket hände men den gick fort bort och lades till livet.
2019-09-08

  Kungskobran VIP
Borta med vinden ..
Fint skrivet om en dag som flytt
2019-09-08

    Lena Staaf VIP
Texten slår an ett mjukt ackord hos mig. Du har fångat dagen och sparat det viktigaste.
2019-09-08

  AKT VIP
Gillar verkligen din text. En härlig reflektion över dagen.
2019-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP