Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vacKraste

 

 

Säg, vad är en människa och hur blir den till

Varhur tar den sin mening och när blir den sann

Denna groende själ av ett liv,

När föddes livet, vart tog den glöd och brann.

 

Gryende själ av människa,

Var föds respekt och empati, 

Vart har den sin groende punkt

Hur vänlig kan en själ bli.

 

Vart i vårt dna, finns medmänsklighet och väl

Hur blir skillnaden mellan uppväxt och hjärta.

Hur ska vi omvandla uppväxt och själ 

Till att ömka dem som lever smärta.

 

Vilken kod har den som ger sitt liv

För någon annan  helt okänd för dem,

De som i själ och hjärta gråter

för dem som svårligen hittar hem 

 

Endast frågor har jag för detta tunga

Jag bara vet att jag gör allt 

Och att många hatar slår och förstör 

I denna tid har allt blivit så kallt.

 

Men jag vet dock att jag ej är ensam

Jag är en vanlig en men hjältar flyger högt,

Dessa hjältar är vanliga som du och jag,

Men de vackraste jag någonsin mött.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-13 21:02



Bookmark and Share


  ULJO
Fin text. Härlig solros
2019-09-14

  Larz Gustafsson VIP
Jesus gav Sitt liv för oss alla.
2019-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP