Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2018-12-31


Du har blivit som en ikon för mig.

 

En grön lysande prick
som månlandar på mitt Face
Kanske fingrar dina fingertoppar på nåt att säga
Just nu
2 minuter sedan
7 minuter sedan

 


Men inget pm i min inkorg?
Inget dm alls?
Vad gjorde du online i sån megabit?
utan att röra mig med en flörtig smiley

 

 

Finns det en connection? Wifi?
33 procent, ett mystiskt samspel
mellan våra batterier?
Dina selfies - hi-tech på min näthinna
Vill ge dig en gräddfil i min hårddisk,
multitaska dig
CAPS-locka syret på dina läppar
ladda ner dig som en app

 


Du har kommit att bli
något av en ikon för mig
Skärmdumpar, memes och emojis
Ett stjärntecken på Google, en röd pil
på Google Maps
En glimt av hopp att varan finns i lager
Att bussen är på väg, att SJ är i tid
Att Ubern är i nästa korsning till skratt
Nästa fulladdade elsparkcykel
finns bakom hörnet

 

 

 

Bara genom små mystiska knappljud
Pluppar som rör sig frenetiskt, ett tecken
Ultraljud på att det finns liv på mars
Ett pirr
Ett skutt i hjärtat

 

 

 

Bara av ett pling på mobilen




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-14 20:30



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
kom igen. du behövs är. skriv.
2019-09-30

  Stanley Rydell
Stänk av samtid på sitt bästa! Glimten i ögat och alla sinnen vidlppna, fyndig dubbelbottnad titel
2019-09-17

    Lena Staaf VIP
Riktigt härlig cyberdikt!
2019-09-17

    ej medlem längre
åh! så on point
2019-09-14

  Larz Gustafsson VIP
Precis som Poly Styrene i X-Ray Spex en gång manövrerar du skickligt mellan tidens olika fenomen.
2019-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP