Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


landgånG

 

Hon såg hösten som något

Mognat, inuti.

Som att äpplen tog sin form ur fingertoppar

andetagen som föddes ur en bris mellan

gulnande björkblad.

 

Även dem rörde hon med händerna,

Kupade om som själva livet.

 

Vid marken höljde sig droppar från dagar,

Beredda att stiga och frysa.

Varsamt lades lövet bland strån,

 

Denna jord, Denna hud allt

kommer ifrån.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-19 18:36



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
du målar med pensel, målar med ord
för stråken och strängen vibrerar
skälver gör även vår jord
årstidernas växling fångar du så väl
lindar lenande trådar i sorgsen själ



2019-09-28

  ULJO
Vackert
2019-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP