Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2019-10-24) 2020-01-25 Jag skriver om en person. Det har aldrig handlat om klimatet ;)


Greta har bevisat att fredagar kan förändra en värld

 

Ibland blir distansen mellan dina ögonfransar
och din näsrot, som Hornsgatan
Förbud mot dubbdäck
Dina kinder och mungipor
som landsgränser jag vill flyga mellan
med Boeing 737, blotta hela mitt passnr
längd och mellannamn
och ibland blir alla mina tankar, miljögifter
farligt utsläpp

 

En fajt jag lägger på mitt samvete
år 2020

 

 

Ibland ser det ut som att månen
Har lagt sig berusad i ditt ansikte
och jag sippar lite ljus i natten från ditt skratt
och jag vill dela en bakispizza
med dig på söndagen

 

 

det är sant,
du är ett vrak på botten
i mitt Östersjön
Jag går på grund i mig själv
När jag är med dig
Svävar jag på moln
Bygger jag luftslott
och önskar så mycket mer än jag visar

 

 

Jag källsorterar
mina känslor
glas, plast, kartong, metall
tidningar,

 

 

Gör mitt bästa för
den här planetens
fortsatta existens

 

 

Och Greta har bevisat att fredagar kan förändra
en helt värld
att skolk utbildar viljor, skapar debatt inombords
och på min skylt utanför riksdagen
ska jag skriva med svart tusch på en utriven
flyttkartong

 

 

"Din globala uppvärmning
är en tragisk sanning
Vi alla kännbart märker av
det är inte ditt fel, det ligger bara i din natur
att livet är skört"

 

men att på nåt konstigt vänster
På nåt märkligt vis

 

 

 helgar ändå ändamålet medlen




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-25 13:53



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Jag går på grund i mig själv."
"Källsorterar mina känslor..."

Tja, minimerande av flygresor
med år emellan. Käkar allt
mindre nötkött. Köper
secondhand etc.
Allti någe för att slippa
klimatsne grundstötning.





2020-01-26

  Yrre VIP
Så helt underbar skrivet detta <3
2020-01-26

    Lena Staaf VIP
:n riktigt härlig dikt om klimat, protester och känslor!
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP