Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning; Solstrale…


AVHUMANISERING

 

synd och skam

ruffs och tuffs

räfs och rättar ting

hån och spån

 

svartmålande

demoniserande

avkodifierande

leder snart till

avhumaniserande

 

så vi klär ut oss

vi leker maskerad

vi förställer oss

byter ut garderoben

 

vi byter adress

profilbilder

ändrar i cv

färgar håret

 

se denna dag

vem är jag

vem är du

levande teater

 

kontroll i alla gater

vi känns ej mer igen

resten berättar de sen

 

har man gått på en nit

som ens kom hit?

 

förlåt för jag finns

att jag är ett vanligt kvinns

 

avhumaniserar mig själv

då och då maskerar mig

ser ut som barbie trots 50

år på nacken bara ramlar i backen

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-31 18:58



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Dagens människa fångad på kornet ....
2019-11-01

  ULJO
Att inte vara sig själv avslöjas till slut. Masken faller alltid för ridån.
2019-11-01

    Lena Staaf VIP
Tankeväckande dikt. Hur vi försöker anpassa både vårt yttre och våra tankemönster efter gällande samhällsnormer. Avhumanisering är ett känt sätt att skapa ett vi-och-dom, märks tydligast i invandrarhatet.
2019-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP