Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale…


en vit dag

 

tänk att du fick en chans

att livet blev lätt som en dans

en vit dag ett vitt ark

så att glädjen fick ta mark

 

upplev stunder av hoppfullt skönt

ett lugn en frid en fröjd du rönt

en vit dag där livet glimmar

friskhet plantera i vita timmar

 

obefläckade likt en omålad duk

ett nytt nu innerligt och mjukt

se snön falla som en pånyttfödelse

måla bort all olycka och förödelse

 

där i nysnön lämnar livet sina spår

se till att du stadigt genom livet går

smycka en vit dag med glädjebestyr

varma leenden guidar oss likt en fyr

 

djuren mötas i naturens smörgåsbord

poesins närvaro berikar oss med ord

vad vore livet utan en nystart ibland

inspireras att sträcka vänskapens hand

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-12-08 11:47



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En fröjd att läsa!
2019-12-08

    Lena Staaf VIP
Vackert och tänkvärt om dagen som ett oskrivet papper, fullt med möjligheter. En varm dikt! Fin bild till.
2019-12-08

  KattenKin VIP
Vackert i både ord och bild!
2019-12-08

  Öknens Ros VIP
Så fint och med värme i orden!
2019-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP