Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale // Jag kommer inte att hinna svara er alla TACK på förhand- Nu fylls mina dagar med förberedande av min 50-årsfest 23/12. Inför 24/12 skapar jag gåvor till mina fyra barn och sju barnbarn... Solskenskram!


FRÖJDA DIG I JULETID

 

allt bakandet levandet ätandet

blir stressande trevande jäktande

vänds i njutandet fröjdandet glädjandet

som upplyfter högtiden i briserande

 

jubel och sång gång på gång

lustiga visor och versers skald

barnens tindrande ögonpar se

åldrade leenden i hjärtat brinna

 

pynta klappa dekorera rimma

klä granen tills den dignar fin

några valsa och hoppa runt i ring

stora och små som har orken till

 

i köken bestyren hopar sig ändå

gnatet tjatet att allt ska bli perfekt

kyssar som smeker bort kravkänslan

leende försoning i trötta ansikten

 

blomster och julrosor med isade kronblad

julglögg och pepparkaka med kristyr uppå

nötter och knäck och gnabbande barn

rättvist ska det vara så ingen ska gråta

 

leken och livet och allvarets vemod

lyckan och ruset och kräppat papper

dofter och smaker och smackande ljud

så det skall kännas av Julglädjens bud

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-12-09 13:07



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Liv & Rörelse
2019-12-09

    Lena Staaf VIP
Att få fira jul med lagom mycket av det vackra, gemenskap utan trötthet och besvikelse, det är vad man önskar alla.
2019-12-09

  Öknens Ros VIP
Hoppas det blir en fin jul för dig och de dina!
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP