Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Decembertävling


Mamma

Jag håller en kylslagen hand i min, 

stryker den ömt och stilla. 

Aldrig ska jag släppa den, 

Älskade mamma lilla.

 

Svårt har du det nu så nära det sista, 

Jag ser på dig när du vilar. 

Har så mycket jag vill säga dig men

Orden mina bidar.

 

Än kommer tid, än är det inte dags, 

Vi har en miljon skratt insatta på banken

Och om det inte vill sig så

Har jag dina varma i tanken. 

 

Handen känns lite varmare nu, 

Du sover ännu då jag går. 

Mamma, att se dig stilla resa iväg, 

Är svårare än någon förstår. 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-12-09 20:32



Bookmark and Share


  Ett rött troll
Väldigt väldigt
sorglig

Men

Väldigt väldigt bra
2019-12-13

    Birgersdotter VIP
Berör-och minns.
2019-12-10

  ULJO
Fint berörande skaldat.
2019-12-10

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2019-12-10

  Elaine.S VIP
Åh, som den känns. Blandningen
av tapperhet och tröstlöshet. Humorn
som tränger undan sorgen... för en stund.
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP