Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden är ett foto jag tagit i mina föräldrars trädgård...


rosen så ljuv och skön

 

 du sköna ögonfröjd

livets vackraste skapelse

rymmer metaforer klara

sötman i dina blad

färgerna i din knopp

taggarna på din stjälk

bladnerver ljusa

på djupgrön bakgrund

 

vissnar du betyder det sorg

blommar du höres vingars sus

ett hav av suckar när du knäcks

när du skiljs från din jord

sörjer trädgårdsmästaren

när du återbördas

vattnas ges din näring åter

då blommar du åter

 

rosen så ljuv och skön

du står i grönskan grön

på stjälken törnen taggar

i vinden du vackert vaggar

 

rosen du vårt hopp idag

ros du bringar glädjen åter

ges du i sorgens dag

tröstar du den som gråter

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-16 20:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Kärlekens underbara blomma. Härlig hyllning!
2019-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP