Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur en annan märklighet..


Gryning

I samma stund som nyckeln vrids om i tändlåset, vrids huvudet bakåt. Det regnar lätt och snöfläckarna är bortspolade.
En efter en under natten.
Den tjocka orangea katten jamar på andra sidan körbanan. Det är fortfarande mörkt trots att det är morgon.
Chokladbiten som är kvar i asken i fikarummet är inte god. Dagen har börjat. Hade den varit god hade jag sparat den åt dig till kvällen.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-12-17 23:31



Bookmark and Share


  poesiturken
Jag lider alltid ut sorgen kvävandes.
2019-12-30

  hansensson
Kul.
2019-12-26

    ej medlem längre
Dubbelheten lyfter texten ännu ett snäpp. Frågan är om personen i fråga tänker backa bilen? Är det en beskrivning eller möjligtvis en metafor? Om jag överanalyserar är det för att jag inte druckit morgonkaffe än och därför står on-knappen till hjärnan fortfarande på off. Det är fin vardagslyrik. Levande.
2019-12-19

  Gunnar Hilén VIP
Aaah så dubbel ! Det BORDE vara ljusare. Det är ju MORGON.

När man startar bilen borde man vilja se rakt fram.

Den sista chokladbiten borde vara den godaste.

Det här är livet. Det blir sällan som man hoppats.

Orangea kattor är sällsynta.
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP