Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotnot: Hon är aspirerande tandskötare. Fiktivt personporträtt förstås ;)


"Hennes styrka är hål i tänderna"

 

Vissa drömmer om att vaska guld, slipa
diamanter och hitta
vikinga skatter.
Hon om att "få gräva bort karies och
dra ut tänder".

 

 

“Jag kan ju inte blotta alla mina svagheter
för dig direkt!”, säger hon och skrattar samtidigt
som hon nonchalant viftar undan
en hårslinga från vänstra kinden.

 

 

Reportern fingrar lite på pennan.
Gör en konstpaus och frågar sedan:
“Men dina styrkor... kan du blotta i slowmotion?”

 

 

Det går en sekund ...
dröjer två.

 

 

Reportern fumlar med nåt i jackfickan.
Det prasslar. “D” hinner bli nyfiken.
Tittar, uppslukat på reportern.
Väljer att avvakta med svaret.
Reportern gräver till slut fram något sött.
“D” Skymtar något färgglatt och mönstrat. Släpper inte
reportern med blicken.
Reportern får en fuktig blick. Ler.
Så plötsligt ser hon det. Hon ser bokstäverna.
Det snirkliga typsnittet på påsen som reportern fiskar upp
ur fickan:  “L ö r d a g s g o d i s”

 

 

“D” flinar när reportern till slut öppnar munnen
och sväljer. Reportern tar dem hårda karamellerna.
Tar en stor näve och för dem sakta till munnen,
tuggar hungrigt, biter nästan sig själv i tungan.

 

 

 


“Jag tar mina RISKER”, säger reportern och gapar stort.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-23 09:57



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Szhysst text du skrivit.
Men jag menade:
Lastar gärna in mina laster ...
2019-12-23

  BenGust VIP
Under julen blir det nog många lass
godis. Lastar gärna in mina lastar
innan nån annan gör det. Ho, ho sen
blir det många hål att stoppa.

2019-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP