Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… låt dig berusas av livet men ta ingenting för givet


NYÅRSLÖFTE - alla kan förverkliga

 

se med öppna ögon

på verkligheten

så som den är

 

baxa inte skuld eller

oavslutade löften

framför dig

 

förverkliga dig genom att

endast lova något du verkligen vet

att du kan realisera i verkligheten

 

lova bara sådant du är i stånd till

att genomföra, göra så som det är sagt

skjut inte upp till i morgon vad du idag kan göra

 

stapla inte måsten eller krav på varandra

slutför en sak i taget sedan kan du gå vidare

 

för när du uppfylls av genomförandets magi

jag lovar dig inget kommer då att gå förbi

 

lyckan du så länge längtat känna

när den inte överskuggas av måsten

eller icke genomförda löften

kommer att kännas omedelbar

 

det kommer att ge dig vingar

 

och sluta drick energidryck

som lovar runt och håller tunt

förverkliga istället vad du redan vet

att du kan förverkliga

lova inget du redan vet inte kommer bli av

det ger dig bara dålig smak i munnen

som inte kan sköljas ned med energidryck

hur sött och godisaktigt den än må smaka

 

var dig själv sann

 

alla kan!

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-01 13:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket klokt!
2020-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna!
2020-01-03

  Fulbergarn
Det får bli vatten!
2020-01-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka och fina råd att ta till sig!
2020-01-01

    Lena Staaf VIP
Många kloka råd!
Här aldrig druckit energidryck. Kanske borde pröva? Nähä...
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP