Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget inlägg i debatten. Bara en misstanke. (Tussilago f ö)


Religiofobi

Ingen blomstertid nu kommer
i kyrkan nästa år

en barnslig bukett förgätmigej
ligger kvarglömd på stengången utanför kyrkan

allt borde kunna skötas på ett kansli någonstans

rektorn får hålla ett tal
-ett som kan dokumenteras i en pärm
och kontrolleras-

Sedan kan barnen gå hem
och spela kliniskt oreligiösa dataspel tillsammans

se på dokusåpor
om livet
"som det är"


*

Ovanför kyrkan går vinden genom fälten

och medan psalmen fortfarande ekar
i kyrkans valv

bär poesin religionen
i nackskinnet

som en lejonmor
en ljusets beskyddare
bär hon
de paradoxer som inte kunde beräknas på någon matematikers bord

smyger hon guldbrun genom det höga gräset




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 719 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-04 13:30



Bookmark and Share


  Jojo
Känns som genomtänkta tankar. Tack för dessa, instämmer.
2006-07-31

  C Cobain
Enkelt fast inte utan poetiska värden. Skolan = en enda lång förhoppning om en spontan fritid....
2006-07-06

    ej medlem längre
Realistisk dikt om nutiden..en dikt som får en att se sanningen runt omkring en..en dikt som får en att vilja göra något åt situationen
2006-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell