Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smaken av metall

 

Jag vet nu att jag inte är en vandrare. Jag är en som stannar. En övervintrare. En stationär. En som tuggar sig genom. Gräver där den står. Lyssnar på sånger från förr. Och från nu. Och blir kvar. Låter en arm värma genom natten. Och i allt detta hitta sitt kall. Sin mening. Lysa likt en skärva måne i den svarta himlen. Stänga bruset. Låta maten tysta munnen. Montera ner solen för den som dog. Den som aldrig var sann. Den som alltid lät äventyret styra dagen. Den som var redo att gå.

Hur vet man att någon på riktigt är titan. Står stadigt genom. Och låter mig gråta färdigt.

Det är lätt att förledas, tjusas av det svulstiga, det charmerande och listigt lockande. Det är lätt att byta en arm mot en annan och tro att sömnen ska vara stadig. Det är den aldrig. Tillit tar tid. Och mera tid.

Och i dagen fångas min blick på ett stort knippe rosa tulpaner i olika nyanser. Det är vackert. Det luktar vår. Och jag väntar med spänning på nästa drag.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 583 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-01-20 23:09



Bookmark and Share


    Melona
Din innerlighet. Din poesi. Jag låter den välta över mig som ett varmt täcke av solsken. Tack!
2020-01-23

    ej medlem längre
Ditt språk är så förförande vackert, behagligt som att låta sig smekas av en sommarvind med dofter av vemod och hopp. Din dikt rör sig rakt in i tilliten, i det som är, och därmed också inte är, varaktigt. Här finns nerven som till slut blommar ut i förhoppning och framtidstro. Gilas mycket!
2020-01-21

  hansensson
Du skriver behagligt och tänkvärt.
2020-01-21

  Cikoria Blå VIP
Bra.

2020-01-21

  lodjuret/seglare VIP
Märkligt vilken skillnad så,
att sova eller bara gå,
vakna just varligt allen,
gästligt i sällt skap om morgonen,
vänta lustsamt till frukosts sjå...
2020-01-21

  Gunnar Hilén VIP
Jag tycker att våren redan luktar lite...först kattpiss.....sen maskros....vi håller ut.
2020-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
en skön känsla
att ha hittat hem
till sig själv
och veta sig trogen
sin öppna famn
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP