Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag skulle kunna beskriva henne utan att blinka. Vilka kläder hon bär när hon är ledsen. Jag ser på en b-serie tv3 nu och just ordet "Hit and run kom upp". Detta är en metafor! Bildligt på nån som blivit sårad....(så det är förklarat)


Smitolycka

 

Jag vet hur en skadad person ser ut.
Jag vet hur olycksplatsen tog fart
i centrala Stockholm.
Bromsspåren.
Oranga filten tätt hållen över tröjan.
Sirenerna, känslan när chocken lagt sig.

 

Hon följer modet som alla andra
Väntar på löningshelg
Klär sig i klyschor
Döljer "bad hair days" med en stickad mössa
Gömmer ärr i jeans
Klagar på SL

 

 

Men föraren som smiter runt hörnet
Vet inte alltid vilka skador de orsakar
Förutom kroppsliga
De går vidare som om ingenting har hänt
De tittar inte i backspegeln eller kliver ut och kollar om
den skadade är vid medvetande. Om den har puls.
De vet inte hur det känns att lämnas där i plågor
och undra:

 

 

 

Stod jag bara i din väg?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-28 12:32



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Eller henne...
2020-03-29

  BenGust VIP
Hans eget känsloliv står väl på trekvart.Å trafiken har blivit så mycket hetsigare.
2020-03-29

  SatansSon VIP
skitstövlar det finns det gott om även i kil.
2020-03-28

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=-kwQHVOTRVY

Dansa och le, girlie!

2020-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP