Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Powerwalk

 

Ibland så tar du en promenad i ditt bostadsområde,
i ditt eget kvarter, i din hemkommun.
Och du tänker:
"Aha den gatan går alltså ihop med den vägen
vid kyrkan?"

"Det här är en bra genväg till centrum!."

 

Du lär dig hur allt är sammanflätat.
Var som är var.
Och du möter på grannar, människor som 
rastar hunden, människor som joggar.
Och du tänker borde jag känna dem?
Veta i vilket av husen de bor?

 

Och du har solen i ögonen
Solen i ryggen
Skuggan under skorna
Och du börjar nånstans med ett batteri på 70 procent.
Och det slutar nånstans på 6 procent.
Spotify tar 15 procent. Instagram 33 procent.
Resten vet du inte vart de plötsligt tog vägen.
Och det brukar ta allt från 20 minuter till en timma.

 

Sedan är du plötsligt i trappuppgången.
Vrider om nyckeln till din lägenhet.
Drar ner dragkedjan på jackan.

 

 

Och knäpper på tv:n i

 

 

ditt hem.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-29 18:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är en oerhörd känsla.
Minns "mitt" uthyrningsrum med egen ingång i Eriksberg, Uppsala efter att ha varit inneboende i Gottsunda.
2020-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP