Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-04-05


Kan jag överträffa mig själv?

 

 

Kan jag ta en genväg ibland
fiffla med deklarationen,
när jag inte orkar med mig själv?
Bete mig som ett svin mot fårskallar
som bara gnäggar!
Sitta med armarna i kors när folk
försöker lägga orden i munnen på mig!
Diva på dansgolvet när folk tafsar
på min integritet?

 

 

Kan jag råka gå omvägar
i dina kvarter
Spränga egna gränser
Aldrig trampa snett
Våga riskera att låta fel
Du misstolka mig
Även om jag vet att nånstans
så förstår du mig...ändå

 

 

 

mitt i allt tumult,

 

 

 

Kan jag bo granne med Gud
Spela längtan efter ro på högsta volym...?
Knacka på och fråga om jag får
låna lite ägg eller socker till
ett...

 

 

 

underverk?

 

 

Kan jag överträffa mig själv?
Igen och igen och igen
Även om jag kallpratar om vädret
Ler mot busschauffören
Vinkar stereotypt mot en kollega

 

 

Kan jag överträffa mig själv?

 

 

När jag gjort bort mig
Kan jag be om förlåtelse?
Med hundögon...när du skällt ut mig
Kan jag överträffa mig själv
och säga: "Fy, fy, fy Lina"
"Inte va eller säga så där!"
"Skärp dig"

 

 

Kan jag överträffa mig själv?

 

 

med rostig röst,
urtvättad tröja
barskrapade byxor,
utan mössa eller jacka
utan att rätta till håret

 

 

När jag tar emot mitt tröstpris
Spela glad när jag snubblar på mållinjen
till dina applåder...
Kan jag säga att jag vill inte komma
på andra plats om din gunst



eller riskerar jag att blottlägga hela mig
om jag gör allt för att överträffa mig själv

 

 

 


när våra vägar korsas igen?

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-20 21:40



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Kamp, sår, längtan, vankelmod. Det sjuder i bilderna, mjukt och melankoliskt, klätt i en dans på gränsen för den yttersta ansträngningen. Inget tröstpris tröstar, det gör ont att snubbla, ännu ondare på mållinjen. Någonting är omöjligt, men dröm och kärlek bryr sig sällan om sådana gränser. Stark dikt!
2020-04-21

  Gunnar Hilén VIP
många gör sig till för att fånga den de tror är den stora kärleken.....besvikelsen brukar aldrig vänta på sig...vardaglig, lång kärlek kräver naturlighet, inte tillgjordhet.
2020-04-21

    Sefarge VIP
Andlöst träffande bra.
Mitt i planeten hurra!
;)
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP