Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


För alla er som håller krampaktigt i mobilen och letar tecken i emojis eller tumlar mellan att använda simpla ord eller fylla i tomrummen med gifs. Ni vet vad jag svamlar om...


"Så här ligger det till..."

 

Jag sover inte med händerna på täcket
Jag sover halvnaken och vaknar utsliten
Vänder och vrider mig, diagonalt
Ligger med mina tankar och hånglar
upp dem mot väggen
Kyssar minnen av barfota steg, dina svarta
underkläder och oss under en filt
och jag har svårt att hålla tassarna borta
från det där "klicket"

 


att på en bråkdels sekund råka snudda knappen

 


som visar en tumme upp
eller ett rött hjärta
under dina selfies

 

 

 

för jag brukar krama mobilen i sängen
zooma in din ögonfärg 
mellan pekfingret och långfingret
förstora saknaden
dra dina pupiller närmare
min livslinje

 

 

och...det tar andan ur mig att
hålla borta mina känslor och beundran

 

 

För jag kan inte blocka hur jag fortfarande
känner
din uppkoppling genom min mobil




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-16 21:33



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Modernt och berörande
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP