Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Arkiv från 2018 och ja jag har en viss förkärlek till den skånska dialekten (nä jag har ingen dialekt, bara från Stockholm ;)


Skånsk dialekt ...



Du böjer ord med dina ögons
utropstecken

 

Utan någon skiljelinje
Jag skulle kunna gifta mig
med din dialekt på stört

 


För då skulle jag ha
Lappland i ryggen
Västkusten i maggropen
Söder i mellangärdet
Snäckor i öronen
och Österlen på läpparna
Jag ska ha alla synonymer
för dig på tungan
Dygnet runt

 

 

Skånska

 

 

Kommer alltid få mitt kroppsspråk
att falla på knä

 

 

mellan raderna

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-18 14:27



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Härligt skriven, gillar texten, men kan inte med skånskan, hahahaha
2020-04-19

  BenGust VIP
"ha alla synonymer
för dig på tungan"
åker genom din text
som genom en fint
snitslad bana
2020-04-19

  Solstrale VIP
Din text spritter och sprakar av ord-livets vara i en dialekts fönsterspegel!
2020-04-18

  SatansSon VIP
jag träffade en jättego skånska i helsingborg 1996. men hon vsr en tonårstjej bara.
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP