Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har ett namn i mitt hjärta

 

När moder jord har förlossningsdepression
Ångesten kryper ur regnskogen och
hon försöker andas i Stilla havet
När cellgifter klipper hennes lockar
När hennes frisyr hänger på en skör tråd
Kommer vår kärlek hitta styrkan att rädda
vad som står på spel
och jag kommer alltid att älska
ditt sätt att rusa in i elden
När allt blir som vi befarade
Kommer min kärlek fälla tårar i ditt minne
ett eko höras i rymden,

 

 

och du kommer att ha ett namn
Jag säger högt
Ditt ansikte ett leende
Din kropp vara mer än en siffra
Mer än att bara vara en kvinna eller man
i huvudstaden

 

När himlen är i sorg
Låtsas vara stark på stan
Men kysser solen farväl i smyg innan arbetet
och våra tankar blir bortburna med stormen
eller av ett virus som härjar
Du kommer alltid ha ett namn i mitt hjärta
Du kommer att bli omtalad av mina läppar
Ur röken, i dimman
 

Kan jag få a rain check, babe?
Ett löfte att vi stojar och spelar snart igen
När vi inte längre behöver blunda för fakta
När skuggan är vår vän
När vi inte längre färgas blåa eller röda
Hoppa runt dansa på klubben,
ha picknick i parken igen?

 


Trots allt, kom ihåg
Ett tåg kanske skymmer ett annat
När det rullar in på perrongen
Du kanske missar alla signaler
Men vi alla lever, vi alla överlever, vi alla dör
I armarna med kärlek
I hjärtat av andra själar
Vi lever, vi överlever, vi dör
Men inget är förgäves



 

Ömtåligt




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-19 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP