Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


fRid

 

Min dotter nynnade, jag skrev, tack Frida Cecilia Jonsson.

 

 

hur håller himlavalvet ljus inför natt, hur har vindar sitt mot skog som hörs,
Jag vet aldrig något om skyar
Bara hur vind som dansar rörs.

Jag tänker att människan är en skålpund jord
En sång från längtande hand
Röjer sin mark över vitdragen björk
Ser livet från längtans sand.

Så är din röst,  vilsamt mot mitt
Din varelse över mitt att  bedaga
Detta att älska utan förnuft
Den allra vackraste av saga.

Teckning av Lena Abrahamsson

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-19 20:37



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Läser något fint, ord som är sinnliga och väver känslor . Gillar allt men mest sista delen. Hela dikten andas av total närvaro när den betonar vikten av närhets behov,
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP